Drukuj przepis

Bekonowe roladki z kurczakiem


Bardzo prosty i zarazem bardzo odżywczy obiad. Trzy kolory na talerzu, trzy smaki w ustach.

Składniki : ( na 3 osoby )

 
  • 100 gr kaszy gryczanej (woreczek)
  • ok. 450 gr fasolki szparagowej
  • połówkę piersi kurczaka
  • ok 35 dag boczku 
  • marynata do kurczaka
  • kostka rosołowa drobiowa
  •  
     
Przygotowanie :

Kaszę gryczaną oraz mrożoną fasolkę szparagową gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu z tym że do gotującej się wód wrzucam po połowie kostki rosołowej. Pierś kurczaka kroję w ok 1cm paseczki i wkładam do przygotowanej marynaty ( każdy ma swoją sprawdzoną ), boczek kroję w plastry. Długość tych plastrów powinna wystarczyć na owinięcie każdego kawałka + jeszcze przywinięcie. I tak też teraz robię, wyciągam kolejno paseczki kurczaka z marynaty i zawijam w boczek, jeśli któryś kawałek się Wam rozwija to użyjcie tak jak ja wykałaczek. Przygotowane roladki maszerują do rozgrzanego na 200 oC piekarnika na ok 25 minut.
W moim wydaniu na fasolce znajdziecie sezam który świetnie się z nią komponuje.

Smacznego ;)

Bekonowe roladki z kurczakiem mechanik w kuchni fasolka szparagowa kasza gryczana

Bekonowe roladki z kurczakiem mechanik w kuchni fasolka szparagowa kasza gryczana

1 komentarz: