Drukuj przepis

Paluchy drobiowe z grilla


Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci.



Składniki na 3 szt:

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • łyżka masła 
  • 5 dag boczku cienko krojonego
  • 5 dag sera żółtego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • chilli (opcjonalnie)
  • papryka słodka wędzona
  • sól, pieprz


Przygotowanie:
Oczyść pierś kurczaka i pokrój ją w kawałki.
Włóż do blendera, dodaj masło i przyprawy.
Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podziel na 3 części.
Rozwiń folię spożywczą, rozpłaszcz na niej mięso i ułóż pośrodku ser.
Zwiń całość w rulon. Skręcając folię jak cukierek uciśnij całego palucha :)
Gotowe w folii paluchy włóż do zamrażarki na 30 minut.
W międzyczasie przygotuj marynatę z połączenia i wymieszania miodu i musztardy.
Rozpakuj paluchy i owiń każdego plastrami boczku.

A teraz na grilla :)

Grilluj spokojnie, bez żadnych płomyków ognia.
Po każdym obróceniu posmaruj paluchy marynatą.
Przy grillowaniu uważaj na płomienie ponieważ w marynacie jest miód który szybko się karmelizuje.



Paluchy z serem i boczkiem Paluszki z kurczaka drobiowe zawijane w boczek zrolowane w boczku jak zrobić przepis mechanik w kuchni marynata do kurczaka chicken bbq recipe Paluchy z serem i boczkiem Paluszki z kurczaka drobiowe zawijane w boczek zrolowane w boczku jak zrobić przepis mechanik w kuchni marynata do kurczaka chicken bbq recipe Paluchy z serem i boczkiem Paluszki z kurczaka drobiowe zawijane w boczek zrolowane w boczku jak zrobić przepis mechanik w kuchni marynata do kurczaka chicken bbq recipe

Paluchy z serem i boczkiem Paluszki z kurczaka drobiowe zawijane w boczek zrolowane w boczku jak zrobić przepis mechanik w kuchni marynata do kurczaka chicken bbq recipe

1 komentarz: