Drukuj przepis

Indycze medaliony z żurawiną


Indycze medaliony z ananasem i żurawiną to przepis idealny na wszelakie przyjęcia jako danie na ciepło ale sprawdzi się również jako danie główne na rodzinnym obiedzie.



Składniki na 10 szt :
  • 0,75 kg piersi indyczej
  • puszka ananasa w plastrach
  • 10 kwadratowych plastrów sera gouda
  • płaska łyżka przyprawy kucharek
  • masło klarowane
  • pieprz
  • mąka
  • sos żurawinowy lub nieduże słodkie owoce

Przygotowanie :
Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki
Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :)
Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem
Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej 6-8h)
Mięso dzielimy na ok 70 gramowe porcje i przy pomocy ringu formujemy ok 1 cm krążki
Obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni na rumiano z obu stron
Na każdym medalionie układamy krążek ananasa i plasterek sera
Zapiekamy ok 15 minut w 180oC
Przed podaniem do każdego wgłębienia nakładamy po łyżeczce sosu żurawinowego
Podajemy na ciepło






Mięso indycze, Indyk, Ananas, Żurawina, Sos żurawinowy, Na przyjęcie, Danie główne, Obiad, Pomysł, Mechanik w kuchni, Medaliony z indyka, Sos, W sosie,  Przepis, Turkey meat, Turkey, Pineapple, Cranberry, Cranberry sauce, For the party, Main course, Dinner, Idea, Mechanic in the kitchen, Medallions of turkey, Sauce, In sauce, Recipe, Турция мясо, индейка, ананас, клюква, Клюквенный соус, Для партии, Основной курс, ужин, идея Механик на кухне, Медальоны индейки, соус, В соусе, положение

Mięso indycze, Indyk, Ananas, Żurawina, Sos żurawinowy, Na przyjęcie, Danie główne, Obiad, Pomysł, Mechanik w kuchni, Medaliony z indyka, Sos, W sosie,  Przepis, Turkey meat, Turkey, Pineapple, Cranberry, Cranberry sauce, For the party, Main course, Dinner, Idea, Mechanic in the kitchen, Medallions of turkey, Sauce, In sauce, Recipe, Турция мясо, индейка, ананас, клюква, Клюквенный соус, Для партии, Основной курс, ужин, идея Механик на кухне, Медальоны индейки, соус, В соусе, положение

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz